Claudiu Bîrsan este noul viceprimar al Zalăului

Începând de astăzi, 6 august, Daniela Coţa nu mai este viceprimar al municipiului Zalău. Locul ei a fost luat de Claudiu Bîrsan – preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal. Decizia de „înlăturare” a Danielei Coţa din executivul Primăriei Zalău a fost luată în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local, fiind aprobată de consilierii locali. Din totalul celor 20 de consilieri prezenţi, 14 au votat „pentru”, iar şase „împotrivă”.

După aproape şase ani petrecuţi la „cârma” Primăriei Zalău în funcţia de viceprimar, Daniela Coţa, preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Social Democrat Sălaj a fost înlăturată. Planul de înlăturare a fost pus la cale chiar de „apropiaţii” acesteia, alături de care, fostul viceprimar şi-a desfăşurat activitatea. Potrivit proiectului de hotărâre „privind schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău a doamnei Daniela Coţa”, motivele care au dus la această schimbare invocate de „colegi”, consilierii locali, au fost destul de multe. În primul rând ” angajamentele asumate prin jurământul rostit la investitura în funcţia de viceprimar şi competenţele stabilite de lege pentru această funcţie nu s-au materializat în practică, activitatea sa nefiind pe măsura sarcinilor pe care le avea de rezolvat, o bună parte concentrându-se pe identificarea de eşecuri ale unor servicii publice şi departamente, pe care, de fapt, trebuia să le coordoneze şi să le conducă”.

Coţa nu s-a înţeles cu primarul Căpîlnaşiu

Un alt motiv, care a dus la schimbarea Danielei Coţa, a fost şi faptul că „nu a reuşit să demonstreze că acţiunile sale sunt în acord cu cele ale executivului, exemplu în acest sens fiind o bună parte din iniţiativele primarului sau ale unor grupuri de consilieri, pe care chiar dacă iniţial le-a îmbrăţişat în cadrul şedinţelor de executiv, ulterior nu le-a votat sau chiar le-a contestat în mod public. Nu odată, cu prilejul dezbaterii în consiliul local a diferitelor proiecte de hotărâri, a manifestat atitudini şi luări de poziţie contrare celor exprimate de primar, de majoritatea consilierilor şi contrare inclusiv atitudinii proprii exprimate în şedinţele de executiv”. Tot printre motivele invocate în proiectul de hotărâre privind schimbarea viceprimarului Coţa, se numără şi „neintegrarea” acesteia, din punct de vedere administrativ, echipei de conducere şi a contestat printr-o parte din acţiunile sale şi luările de poziţie activitatea echipei din care a făcut parte. În opinia consilierilor locali, care au votat pentru schimbarea Danielei Coţa, aceasta nu şi-a îndeplinit sarcinile delegate de primar. În expunerea de motive a proiectului, semnată de 11 consilieri se arată că „neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor delegate de primar au dus la diminuarea treptată a acestora, în condiţiile în care se tinde din ce în ce mai mult spre descentralizarea în sarcina primăriilor a cât mai multor activităţi, iar aportul viceprimarilor în coordonarea acestor activităţi să fie considerabil”.


Claudiu Bîrsan – politician de dreapta

Claudiu Bîrsan, alias Dius, aşa cum îi spune mai toată lumea care-l cunoaşte, în vârstă de 37 de ani, este de profesie jurist. Timp de mai bine de zece ani, din anul 2003 şi până în prezent a fost consilier local din partea Partidului Democrat Liberal PDL, în prezent este preşedintele organizaţiei municipale. Este căsătorit şi are trei copii.

34 Thoughts to “Claudiu Bîrsan este noul viceprimar al Zalăului”

  1. AVOCAT

    PENTRU PRESA
    LEGEA 393
    Art. 69
    (1) Pentru abateri grave si repetate, savarsite in exercitarea mandatului de viceprimar, de presedinte sau de vicepresedinte al consiliului judetean, persoanelor in cauza li se pot aplica urmatoarele sanctiuni:
    a) mustrare;
    b) avertisment;
    c) diminuarea indemnizatiei cu 5-10% pe timp de 1-3 luni;
    d) eliberarea din functie.
    (3) In cazul sanctiunilor prevazute la alin. (1) lit. a) si b), hotararea se adopta cu votul deschis al majoritatii consilierilor in functie, iar in cazul sanctiunilor prevazute la lit. c) si d), cu votul secret a cel putin doua treimi din numarul consilierilor in functie.
    (4) Aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (1) lit. c) si d) poate fi facuta numai daca se face dovada ca viceprimarul, presedintele sau vicepresedintele consiliului judetean a incalcat Constitutia, celelalte legi ale tarii sau a prejudiciat interesele tarii, ale unitatii administrativ-teritoriale sau ale locuitorilor din unitatea administrativ-teritoriala respectiva.
    (5) La eliberarea din functie se aplica in mod corespunzator prevederile Legii nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Art. 70
    Impotriva sanctiunii prevazute la Art. 69 alin. (1) lit. c) si d) persoana in cauza se poate adresa instantei de contencios administrativ competente. Procedura prealabila nu este obligatorie.

    1. Trahanache

      D-le avocat (cel mai probabil Crihan), prezentarea articolelor din Legea nr.393 nu face altceva ca hotararea de demitere este cat se poate de legala. Daca am vedea expunerea de motive din proiectul de hotarare atunci am putea face o analiza, in lipsa acesteia orice insinuare este lipsita de sens.

      1. Trahanache

        erata>D-le avocat (cel mai probabil Crihan), prezentarea articolelor din Legea nr.393 nu face altceva ca sa ne arate ca hotararea de demitere este cat se poate de legala. Daca am vedea expunerea de motive din proiectul de hotarare atunci am putea face o analiza, in lipsa acesteia orice insinuare este lipsita de sens

  2. Anonim

    Căpîlnaşiu PSD-ul te ingroapa si o sa uti de politica,o sa veizi cu ochiul tau….

  3. aurel

    d-nule Muresan , nu a schimbat o nimeni pe Daniela Cota ci a pierdut PSD postul de viceprimar. Aici cineva trebuie sa dea explicatii .

  4. viorel

    fratilor ,pana sa fie Barsan viceprimar este cale lunga . daca cititi ce a scris d-nul avocat mai sus , nu cred ca este situatia prea buna pentru Barsan .

  5. Anonim

    iara capalnasiu sa nu uite de diversiunile marsave marca barsan din campania electorala, dar cum in politica pupi in cur pe orice si nu mai ai pic de demnitate si onoare il va inghiti pe barsan, care dealtfel este un sarpe si are mai multe fetze

    vom trai si se adeveri

  6. Anonim

    Daca interpeteaza asa zis juristii de la primarie dupa ei nu mai exista Legea 215,asa cum au facut si cu Capilnasiu cu conflictul de interese,nui nici o problema o sa facem alegerii…..

  7. Pt. Viorel...si altii

    Conf. art.57 alin.(4) din Legea administratiei publice locale (215/2001), „Schimbarea din functie a viceprimarului se poate face de consiliul local prin hot. adoptata cu votul majoritatii consilierilor in functie, la propunerea primarului sau a unei treimi din nr.consilierilor in functie”. Oricum, 14 reprezinta 2/3 din 21! Felicitari si succes, Dius!

  8. Anonim

    daniela elena fizesan chisbora, cea care se ocupa cu raspandirea unor zvonuri malitioase la adresa tuturor celor care nu au pus botul la fatarnicia ei de “intelectuala” (de exemplu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop) se declara extrem de bucuroasa pentru schimbarea fostei colegei colege de partid, Dana Cota, „maturata” din functie cat ai clipi, de noua alianta locala.

  9. Anonim

    Local idiots, great problems.

  10. Anonim

    CREDETI SAU NU,PSD SE BUCURA ENORM.PSD-IST

  11. Anonim

    PSD-ul cu cretinelul Ponta ca si emblema, s-ar putea sa devina un partid de buzunar.

  12. Anonim

    Ce mai urmeaza?Se schimba directorul de la Electrica?Ca doar domnul Ardelean este fratele doamnei Cota.Urat mai poate fi politica asta.Hai sa uitam odata de culorile politice si sa clasificam oamenii dupa competenta profesionala.

  13. Anonim

    Urmeaza plata unei razbunari si de a nu ramine dator Marc o sa-l schimbe pe Valer Crisan caci sa se termine cu politele…..USL.

  14. jurist coleg

    am vazut aseara declaratia lui Barsan in care spune ca el sa ocupat de legalitatea hotararii de consiliul local.
    D-nule jurist nu poti fi si schimbat si revocat si eliberat . Greseala mare din punct de vedere juridic . Iar o alta problema este dupa cum sesizeaza si ,,avocatul ,,
    4) Aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (1) lit. c) si d)( adica eliberarea din functie ) poate fi facuta numai daca se face dovada ca viceprimarul, presedintele sau vicepresedintele consiliului judetean a incalcat Constitutia, celelalte legi ale tarii sau a prejudiciat interesele tarii, ale unitatii administrativ-teritoriale sau ale locuitorilor din unitatea administrativ-teritoriala respectiva. Ceea ce din hotararea supervizata de d-nul jurist Barsan nu reiese . Deci ……mai este mult pana departe

  15. bucuros

    am scapat de o scorpie … ura

  16. Mai fratilor!

    Cine a zis ca schimbarea are natura disciplinara?!

  17. Anonim

    Doamne feri, da cine a fost femeia asta, ca toti din Zalau se bucura, ori cu cine vorbesti.

  18. Anonim

    bravo, in sfarsit un lucru bun .am avut o problema odata si am mers in audienta la doamna si nici nu am apucat sa intru ca ma scos afara.nu am cuvinte la adresa asteia.

  19. Ion

    Cine e doamna asta de vorbeste toata lumea in oras asa urat de ea.

  20. Gigi

    Felicitari d-lui Birsan.Avem alte asteptari de dansul.

  21. vocea

    Aceasta COTA nu are respect fata de omul de rand… cand am apelat la ea intr-o problema m-a tratat ca pe un nimeni..cine se credea …acum ia venit randul, toate se platesc !!!

  22. Anonim

    Ce mediocritati a promovat PSD-ul sa conduca municipiul si sa fie stalp de nadejde pentru alte 2 mediocritati,binenteles ne referim la cei 2 parlamentari POP GHEORGHE si NOSA IULIU!

  23. Anonim

    Sunt convins ca pana si cei din psd se bucura, si s-ar scapa rapid de ea

  24. gicu

    ” Coti ” macar vorbea liber nu ca si ” dum dum ” de pe foaie

  25. Gigi

    Nu conteaza cum vorbesti, conteaza ceea ce faci si ceea ce lasi in urma ta.

  26. Anonim

    O sa lase Capilnasiu in urma sa DEZASTRU. Acum nu mai are pe nimeni in consiliu care sa ii incurce afacerile si matrapazlacurile. Doar Cota ce ii tinea piept. Acum, cu Nistorescu de brat, poate sa continue nestingherit sa isi umfle buzunarele, sa atribuie lucrari de reabilitare favoritilor cu facturi umflate, sa jupoaie zece piei de pe om. Sa va spuna cei care isi reabiliteaza blocurile cum sunt de batjocoriti, ce preturi aberante platesc. Cei 20% ce trebuie achitati de ei reprezinta pretul pe care alte firme il cer pentru intreaga reabilitare a unui apartament. Cat cotizeaza firmele din imensul profit pe care il au la aceste lucrari?
    Ar mai trebui sa cautam raspuns si la intrebarea: ,,Cum de a intrat sarac in functie si acum este unul dintre cei mai bogati primari din tara?„ O fi prosperat Zalaul si amaratii de zalauani habar n-au de asta….sau doar el si cei aflati in cardasie cu el (PNListi si PDListi).

    1. Anonim

      ba ce aberatii poti sa spui

    2. Anonim

      Pentru Anonim 2:41 pm
      Cum naiba ai dedus tu ca firmele care fac lucrarile de reabilitare la blocuri cotizeaza la Primarie ?
      Ai habar cu ce preturi au fost castigate aceste licitatii avand in vedere valoarea estimata de proiectant ?
      Ai vazut asa din curiozitate ce materiale se folosesc pentru reabilitarea acestor blocuri ?
      Se vede ca esti unul din ala spalat pe creier ca cei de la Antena 3.

  27. Ce fatuca de marmota are

    Sa speram ca va reusi sa inveleasca ciocolata…

  28. Nagy Ishtvan

    Speram ca noul vice sa nu fie alergic la naftalina, si nu numai..
    Foarte mult praf se afla pe proiectul lui „Joe” :
    <>
    ps: retzeta imunitatii o are dl Radu

Leave a Comment